Nose Work

Nose Work

Nose Work är en aktivitet som man även kan tävla inom. Det går ut på att lära hunden 3 olika hydrolat (dofter) som den ska lära sig söka. Tävlingsgrenen är uppdelad i 4 olika områden som man ska söka av och varje område ger poäng och får man 100 poäng och max 3 fel, får man diplom. 3 diplom så är man uppflyttad till en svårare klass.


I NW1 (klass 1) söker man efter eukaluptys hydrolat.


I NW2 (klass 2) söker man efter eukaluptys och lagerblads hydrolat.


I NW3 (klass 3) söker man efter eukaluptys, lagerblads och lavendel hydrolat.


I NW Elit (elit klass) söker man efter eukaluptys, lagerblads och lavendel hydrolat.


Hydrolat är "växtvatten" utvunnen ur växterna och i Sverige använder vi således inte oljorna som man gör i sportens ursprungsland, USA.Nose Work är verkligen anpassad för alla hundar och förare, hela familjen kan vara med och engagerad. Det är ingen dyr sport där man behöver göra en hel del dyra inköp innan man kan starta. 
Våra Kurser

Sök Kompaniet håller kurser, anordnar doftprov och tävlingar i hela Sverige. Vi skräddarsyr varje kurs så att det passar deltagarna. Det innebär att man inte behöver vara på samma nivå i träningen, vi mixar nybörjare med ekipage som tränat lite mer och kanske till och med tävlat.


Vi ordnar även kurser som riktar sig mot tävlande ekipage som behöver trimma och skruva åt träningen till tävling.


Kanske är det rasklubben som har en träff som vill ha en aktivitet, kanske är det "hundgänget" som vill testa en ny aktivitet eller träningsgruppen som satsar på tävling.Kontakta oss så för vi en dialog vad just Ni vill ha ut av en kurs!   Kontakta oss!

Morris markerar en gömma.

nose work på gång
söker eukaluptys
Lexie, engelsk springer spaniel